سه‌شنبه ۴ تیر ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۳

با حضور جمعی از پیشکسوتان دفاع مقدس؛

مراسم خوانش کتاب از دشت لیلی تا جزیره مجنون در مشهد برگزار شد

از دشت لیلی تا جزیره مجنون

با حضور جمعی از رزمندگان و ایثارگران و خانواده های شهدای دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم مراسم خوانش کتاب از دشت لیلی تا جزیره مجنون در کتابخانه عمومی شهدای مدافع حرم مشهد برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، به همت اداره کل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی، با حضور محمد سرور رجائی نویسنده کتاب، مسئولان استانی، خانواده شهدا، ایثارگران و رزمندگان دفاع مقدس، خوانش کتاب «از دشت لیلی تا جزیره مجنون» با بررسی نقش ایثارگران و رزمندگان افغان در ایام هشت سال دفاع مقدس مراسم در کتابخانه عمومی شهدای مدافع حرم مشهد مقدس برگزار شد.

مدیرکل کتابخانه های عمومی خراسان رضوی در ابتدای این جلسه ضمن گرامیداشت یاد و نام شهدای انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و شهدای مدافع حرم گفت: بیش از سه هزار شهید ایام دفاع مقدس از برادران افغان ما هستند که در میان آنها طلبه و معلم و کارگر و دانشجو حضور دارند و در ایام دفاع مقدس در قالب تیپ ابوذر و در حال حاضر در جمع تیپ فاطمیون به دفاع از حریم اهل بیت(ع) پرداختند.

در ادامه این جلسه محمد سرور رجایی نویسنده کتاب با اشاره به انگیزه خود از جمع آوری و ثبت خاطرات شهدای افغان ایام دفاع مقدس گفت: من کتاب های زیادی از ادبیات ایران و انقلاب اسلامی و ایام دفاع مقدس مطالعه کرده بودم ولی در هیچ جایی از این کتاب ها و ادبیات دفاع مقدس یادی از شهدا و ایثارگران و اسرای افغان دفاع مقدس ندیدم.
وی ادامه داد: به همین جهت با  وجود مشکلات فراوان و با مسافرت های زیاد به نقاط مختلف ایران و افغانستان متوجه شدم بسیاری از این خاطرات در ایام طالبان در افغانستان به خاطر ترس و هراس مردم از طالبان نابود شده است و این کتاب حاصل بیش از ده سال فعالیت من در جهت جمع آوری و تدوین خاطرات رزمندگان افغان ایام دفاع مقدس است.
رجایی این کتاب را حاصل پیوند و سند برادری و همدلی دو ملت ایران و افغانستان و اثبات برادری و یگانگی تاریخی دو ملت دانست و گفت: ۲۷۰ قطعه تصویر از حضور رزمندگان افغان در ایام جنگ تحمیلی و بیان بسیاری از خاطرات سوزناک شهدا، رزمندگان و اسرای افغان ایام جنگ تحمیلی در این کتاب ثبت شده است.
رجایی ادامه داد: من این مسیر سخت و مشکل را  شروع کردم و تا تالیف این کتاب ادامه دادم ولی مطمئنا این پایان کار نیست و در حال حاضر همه هنرمندان و تاریخ نگاران و اهل فن و هنر  وظیفه دارند با اقتباس از این خاطرات  این برادری و همدلی را به اثبات برسانند.
وی ادامه داد: در ابتدای امر برای این کتاب اسم مبارزان بی مرز را انتخاب کردم ولی به نوعی دچار تردید شدم ولی بعد از یکسال تحقیق و تفکر برای اینکه مفهوم اصلی این حضور و مجاهدت را برساند به نام "از دشت لیلی تا جزیره مجنون" که نامی سراسر شاعرانه و بیانگر حضور عاشقانه مردم در ایام دفاع مقدس است رسیدم.


محمد کاظم کاظمی شاعر و نویسنده افغان نیز در این جلسه به نقد و بررسی کتاب پرداخت.
وی گفت: ارزش خاطره نگاری در حوزه دفاع مقدس و جلوه های نظری آن در ثبت و نگهداشت میراث فرهنگی و ارتباطی و ارزش های هر گونه جنگ و مجاهدت اثبات شده است.
کاظمی ادامه داد: تمامی آثار و مطالبی که از وقایع تاریخی مانند جنگ تحمیلی در قالب کتاب و رمان و فیلم و آثار هنری از طریق خاطرات بیان شده از آن ایام توسط کسانی که در واقعه حاضر بوده اند تولید می شود.
این شاعر و منتقد افغان ادامه داد: ثبت خاطرات متاسفانه در  کشور افغانستان جدی گرفته نشده است در حالی که کشور افغانستان نیز در طول سال های گذشته حوادث مهم و تاثیرگذاری را در تاریخ خود از جمله جنگ با روس ها و دولت کمونیستی پشت سر گذاشته است.
کاظمی ثبت خاطرات رزمندگان افغانی حاضر در دوران دفاع مقدس را حلقه مفقوده ارتباط تاریخی و  خونشریکی دو ملت ایران و افغانستان دانست و ادامه داد: در دهه هفتاد قسمت کوچکی از این خاطرات توسط محمد حسین جعفریان جمع آوری شد و در ادامه با کار ارزشمند محمد سرور رجایی گوشه ای دیگر از این خاطرات بعد از گذشت بیست سال از پایان جنگ در کتاب از دشت لیلی تا جزیره مجنون گردآوری شد.
وی با اشاره به دشواری های جمع آوری خاطرات رزمندگان بعد از گذشت سال های زیاد از پایان جنگ و با توجه به شرایط موجود و  بعضی مصلحت اندیشی ها در نزد رزمندگان و یا فوت و یا شهادت، فراموشی و عدم تمایل به بیان مطالب به خاطر مسائل امینتی را ازجمله مشکلات گردآوری خاطرات بیان کرد.
کاظمی گفت: خونشریکی و بیان مجاهدت ها و علاقه مردم افغانستان به دفاع از اسلام و عقیده پنهان شدنی نیست و باید با شجاعت بیان شود.
وی در ادامه از نثر روان و زیبا و شفاف کتاب، بیان داستان آشنایی نویسنده با رزمندگان و چگونگی بیان خاطرات، بیان خاطرات جنگ های افغانستان با روس ها و کمونیست ها را جمله محاسن کتاب "از دشت لیلی تا جزیره مجنون" عنوان کرد.
وی حساسیت زمانی حال حاضر و سال های مبارزه با داعش و شهدای مدافع حرم از ایران و افغانستان را مورد توجه قرار داد و گفت: در این حوادث تاریخی که در زمان حاضر و در مبارزه با داعش اتفاق افتاد دیگر جایز نیست زمان را از دست بدهیم و مسئولین امر باید به سرعت در جهت ثبت و گردآوری خاطرات اقدام کنند.  
حیدر خوش نیت سرپرست معاونت استانداری و فرماندار  مشهد نیز در ادامه در سخنانی از ابتکار و خلاقیت اداره کل کتابخانه های عمومی در برگزاری این مراسم تقدیر کرد.
وی ادامه داد: نقد و بررسی کتاب از دشت لیلی تا جزیره مجنون در واقع بیان همبستگی و همدلی دو ملت ایران و افغانستان در طول تاریخ و چهل سال انقلاب اسلامی است.
سید علی قاسمی مدیرکل اتباع استانداری خراسان رضوی نیز در این جلسه در خصوص حضور مردم افغانستان در ایران گفت: این حضور و همدلی و همبستگی فقط منحصر به ایام دفاع مقدس و یا حضور در سوریه نیست و مردم افغانستان درایام پیروزی اتقلاب اسلامی نیزدر راهپیمایی ها و مبارزات علیه رژیم طاغوت حضور موثری داشتند.
وی ادامه داد: افغانستان دوران گذار بسیارخطرناکی را پشت سر می گذارد و دشمن در اثنای آزادی خواهی و استقلال طلبی مردم افغانستان به دنبال عدم تکرار تجربه تاریخی انقلاب اسلامی در ایران است و نمی خواهند اتفاقی که در ایران اسلامی به وجود آمد در افغانستان تکرار شود.
تقدیر از محمد سرور رجایی نویسنده کتاب و محمد کاظم کاظمی شاعر توانای افغان و جشن امضای کتاب از دیگر برنامه ای مراسم بررسی ونقد کتاب از دشت لیلی تا جزیره مجنون بود.

برچسب‌ها

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.
7 + 5 =